23. Emre Can


#826

Jeg har aldri hatt sansen for Can. Det var det samme med Lucas, men det var aldri personlig. Jeg likte bare ikke spillertypen. Er vel en ærlig sak det? Eller driver vi meningssensur her inne…? :thinking:


#827

“Herregud”…


#828

Hehe. Å støte på andre meninger enn sine egne er jo ikke å støte på sensur. Det er å bli motsagt. Diskusjon.


#829

Det er jo et inntrykk det også, dvs. når folk omtaler det som en heksejakt når man egentlig bare diskuterer om spilleren er god nok eller ei. Sikter til tidligere tilfeller. Men ikke så relevant i denne sammenheng. Jeg er som sagt glad for at Can har funnet seg en ny arbeidsgiver. Italia vil passe ham bra. :grinning:


#830

Ikke bland Gud inn i dette da, jano.


#831

La Fowler få være i fred. Han har ingenting med saken å gjøre.


#832

Min bestekompis har snakket om det store potensialet til Can nå i 4 år. Jeg tror han har rett i det, men nå har han hatt 4 år i Liverpool og jeg har bare sett det i små glimt.
Liverpool med Klopps spillestil, tror jeg han gjorde lurt i å forlate. I Juventus vil vi se en «ny» Can i et system hvor hans mange sterke sider kommer mer til uttrykk.
Vil ikke savne og håper Can lykkes stort i Juventus og at vi møtes i CLfinalen mai neste år.


#834

Liverpool fungerar generelt bedre med Henderson enn med Can. Hendo er både flinkare og raskare til å distribuere ballen. Can har fungert best når det har vore mykje kjemping på midtbana. Han har ein voldsom presence og innsatsen er stort sett bra. Han har tydeleg vore hemma av problema sine og kan sikkert passe bedre i ein annan liga. Han kjem sikkert til å bli fantastisk i italia, men eg trur ikkje han ville ha blitt svært mykje bedre enn han har framstått i PL. Husk at Momo Sissoko også gjorde ein svært god figur i Italia, etter å ha mista det heilt i PL pga skadene.

Eg trur Liverpool kjem styrka ut av dette også. DM er den enklaste rolla i fotball, etter mitt syn, og vi har kjøpt ein svært god DM, trur eg. Keita har eg full tillit til at vil framstå som langt bedre enn Can på det aller meste. Eg gler meg til VM er ferdig og vi kan få Liverpoolkampar igjen.


#835

Vi har forskjellige oppfatninger av Can, det må vi respektere.


#836

Can var fantastisk på gode dager, håpløs på dårlige.

Mot Dortmund var han et monster. Mot “mindre” lag var han ofte nochelant, ufokusert og treg. Spillet fløt mye bedre med Henderson, Gini og Lallana høsten 2016, og straks Can startet forsvant mye av balltempo. Han kommer til å bli fantastisk god i Juventus, i en liga med lavere tempo og varme årstider.

Vi mister en spiller med mye vilje, men får spillere jeg tror passer oss bedre. Han gjør et meget fornuftig valg for egen karriere, og er ytterst profesjonell i prosessen. Ønsker han lykke til videre.


#837

Enig i alt - bortsett fra det med varme årstidER i flertall. Har vært en del i vinterol-byen Torino på vinterstid :blush:. Brrrr.


#838

Fyren er ikke lengre i Liverpool så denne tråden kan med fordel begraves.


#839

Mye kan sies om Can, men vi kan nok alle være enig i at Can på Bosman er en monsterdeal!


#840

Hadde Can vært på vei bort fra f.eks Inter Milan og skulle valgt mellom Juventus med 80 000£ i uken eller Liverpool med 150 000£ i uken hadde jeg vært overrasket om han hadde valgt den gamle dame over oss.

Jeg henger meg på toget om at Can har vært profesjonell og ikke klagd, men jeg, som mange andre supportere, hadde helt sikkert satt pris på en forklaring.

Tror mange synes det er «fair» game om han går ut og sier han ville prøve på noe nytt. Håper bare ikke det hele står på at han fikk mer lønn i Juventus enn hos oss da jeg mener han er en god nok spiller til å forsvare mellom 120k til 180k i uken i et titteljagende Liverpool.


#841

Hvorfor er DM den enkleste posisjonen? Teknisk er det en av de vanskeligste posisjonene, man må ofte motta ballen i trange posisjoner før man skal ta den med og fordele den videre


#842

Fotball handler om mye, derav taklinger. Vi kan ikke bare ha spillere som Xavi og Silva, vi må også ha spillere som kan trøkke til og vinne ball, ta i mot og gi juling. Det er en grunn til at spillere som Mascherano, Gatusso, Roy Keane osv. har vært så viktige for deres lag.


#843

Det å bekle en DM posisjon krever mye av spilleren. En slik spiller bør ha en rekke kvaliteter får å spille i den posisjonen på banen. Det kreves god teknikk/ballbehandling, spilleren må han god pasningsfot og løpsstyrke når han skal dekke et stort område. Disse egenskapene mener jeg at Fabinho har. Så DM er en krevende posisjon.


#844

Det handler mindre om taklinger og mer om andre egenskaper. Fotballen er langt mer teknisk og hurtigere enn den var for 15 år siden når destroyeren Keane regjerte. Men det skal jo sies at Keane også hadde andre kvaliteter.


#845

Eg tenkte mest taktisk. Det er mange gode DM-ar som ikkje er kjent for å vere teknisk veldig begava. Det er løpskraft, plasseringsevne og duellstyrke som er mest interessant. Kante har aldri blenda meg med teknikken sin, men har imponert grovt med arbeidsinnsatsen. Teknisk ligg Firmino, Couthino og Lallana langt, langt over.

Du har rett at i med Liverpool sin spelestil så stiller det litt andre krav enn det Kante, Matic og liknande spelarar har, men likevel vil eg påstå at jobben som skjold/støvsugar/jordfresar a la Mascherano er den posisjonen som er lettast å utføre reint taktisk.


#846

Toppnivået til Can er skyhøyt, dessverre er bunnivået tilsvarende lavt, og kontinuiteten i toppnivået kom tilsynelatende aldri forbi merkelappen #ung og lovende" spiller :confused: Ikke usansynlig at dette er en mental greie, med overdrevet tro på egne ferdigheter og lite taktisk innsikt i hva som kreves for å kunne bekle ankerrollen i dette Liverpool laget. En av hans siste kamper mot City i CL demonstrerte den taktiske svakheten tydelig, som ankermann gikk han først frem i presset av trioen på midten og etterlot seg 100 m2 til de Bruyne & Co til å boltre seg i.

Synd å miste ham gratis, men vi har erstattet ham med noe av det beste som er der ute i Fabinho - så gjenstår det å se om Can får så mye spilletid som han ønsker i konkurranse med Pjanic, Khedira, Cuadrado, Matuidi, Bentancur og Sturaro :joy: