23. Emre Can


#839

Mye kan sies om Can, men vi kan nok alle være enig i at Can på Bosman er en monsterdeal!


#840

Hadde Can vært på vei bort fra f.eks Inter Milan og skulle valgt mellom Juventus med 80 000£ i uken eller Liverpool med 150 000£ i uken hadde jeg vært overrasket om han hadde valgt den gamle dame over oss.

Jeg henger meg på toget om at Can har vært profesjonell og ikke klagd, men jeg, som mange andre supportere, hadde helt sikkert satt pris på en forklaring.

Tror mange synes det er «fair» game om han går ut og sier han ville prøve på noe nytt. Håper bare ikke det hele står på at han fikk mer lønn i Juventus enn hos oss da jeg mener han er en god nok spiller til å forsvare mellom 120k til 180k i uken i et titteljagende Liverpool.


#841

Hvorfor er DM den enkleste posisjonen? Teknisk er det en av de vanskeligste posisjonene, man må ofte motta ballen i trange posisjoner før man skal ta den med og fordele den videre


#842

Fotball handler om mye, derav taklinger. Vi kan ikke bare ha spillere som Xavi og Silva, vi må også ha spillere som kan trøkke til og vinne ball, ta i mot og gi juling. Det er en grunn til at spillere som Mascherano, Gatusso, Roy Keane osv. har vært så viktige for deres lag.


#843

Det å bekle en DM posisjon krever mye av spilleren. En slik spiller bør ha en rekke kvaliteter får å spille i den posisjonen på banen. Det kreves god teknikk/ballbehandling, spilleren må han god pasningsfot og løpsstyrke når han skal dekke et stort område. Disse egenskapene mener jeg at Fabinho har. Så DM er en krevende posisjon.


#844

Det handler mindre om taklinger og mer om andre egenskaper. Fotballen er langt mer teknisk og hurtigere enn den var for 15 år siden når destroyeren Keane regjerte. Men det skal jo sies at Keane også hadde andre kvaliteter.


#845

Eg tenkte mest taktisk. Det er mange gode DM-ar som ikkje er kjent for å vere teknisk veldig begava. Det er løpskraft, plasseringsevne og duellstyrke som er mest interessant. Kante har aldri blenda meg med teknikken sin, men har imponert grovt med arbeidsinnsatsen. Teknisk ligg Firmino, Couthino og Lallana langt, langt over.

Du har rett at i med Liverpool sin spelestil så stiller det litt andre krav enn det Kante, Matic og liknande spelarar har, men likevel vil eg påstå at jobben som skjold/støvsugar/jordfresar a la Mascherano er den posisjonen som er lettast å utføre reint taktisk.


#846

Toppnivået til Can er skyhøyt, dessverre er bunnivået tilsvarende lavt, og kontinuiteten i toppnivået kom tilsynelatende aldri forbi merkelappen #ung og lovende" spiller :confused: Ikke usansynlig at dette er en mental greie, med overdrevet tro på egne ferdigheter og lite taktisk innsikt i hva som kreves for å kunne bekle ankerrollen i dette Liverpool laget. En av hans siste kamper mot City i CL demonstrerte den taktiske svakheten tydelig, som ankermann gikk han først frem i presset av trioen på midten og etterlot seg 100 m2 til de Bruyne & Co til å boltre seg i.

Synd å miste ham gratis, men vi har erstattet ham med noe av det beste som er der ute i Fabinho - så gjenstår det å se om Can får så mye spilletid som han ønsker i konkurranse med Pjanic, Khedira, Cuadrado, Matuidi, Bentancur og Sturaro :joy:


#847

#848

Som vi trodde, Can opptrådte som en god proff, ingen vingling.
Han ville reise men gikk ut kontrakten. Jeg synes slikt er helt ok og profesjonell oppførsel.


#849

Her får vi vel også bekreftet det vi har tenkt: At Can ville oppleve noe nytt etter å ha vært i England i fire år, og i Tyskland før det. Nå får han oppleve Italia og Serie A. Jeg har jo spådd at han vil dra til Spania senere. Vi får se. Jeg har sansen for hvordan han tenker. Hadde trolig gjort det samme.


#850

Nja, du hadde vel valgt Ligue 1 på et tidligere stadie?

Eller ville du tatt din siste kontrakt der?


#851

Ligue 1 til slutt. Trolig Nice der nede i Provence, eventuelt Bordeaux - eller Reims (i Champagne).


#852

Kan også varmt anbefale Montpellier - også fordi det ligger midt i Languedoc/ Roussillion -en spennende vinregion :blush:
Men tilbake til Emre Can : Her får vi vel kanskje også kastet lys over utkjøpsklausuldiskusjonen. Det var aldri meningen at han skulle bli, Klopp ville ha ny kontrakt med løfte om salg for at LFC skulle få noe for ham, og agenten / Can ville da til gjengjeld ha en (lav) utkjøpsklausul som forsikring. Klopp kunne jo f.eks takket ja til det tyske landslaget før Can ble solgt. Ikke sikkert at en ny manager ville stå ved løftet.
Så har (igjen kanskje) klubbens prinsipper om ingen klausul stoppet dette


#853

I alle fall nå, siden klubbene ble enige om å stenge viduet tidligere.


#854

Idag dukker det opp en artikkel om Emre Can på forsiden. Det jeg sitter igjen med etter å ha lest den er egentlig hvor fort jeg har glemt han. Jeg likte Can, jeg, og har ingen sure miner i det hele tatt. Men glemt er han…det gikk fort.


#855

Foreløpig nyter han sign-on på benken i en særdeles lite spennende by. Mulig han hadde spilt mindre hos oss også, men der stopper også alle likheter.


#857

Orker ikke å lete opp statistikk men er han helt ute av første 11érn?


#858

Juve er mitt lag i Italia, Can har 10ich kamper, en eller 2 målgivende, veldig variabel - som hos oss :smirk:


#859

Spilletid for sentrale midtbanespillere hos Juventus ;

Minutter - kamper fra start - kamper som innbytter - navn
881 - 11 - 0 - Pjanic
796 - 10 - 1 - Matuidi
469 - 5 - 5 - Bentancur
447 - 3 - 7 - Can
382 - 5 - 1 - Khedira

Av totalt 12 kamper.

Can har forøvrig vært sjuk siden helga ifølge transfermarkt.